Thursday, March 21, 2013

Mengimbau kenangan - Softbol

Hey , now da pukol 4.20am , but still not sleep yet . Hm . Ade keje narnye . Tu yang tak tidur lagi tu . Keje la sangat kan . Haha . Tengah dok carik video pasal Supply Chain saje la tengokII video Ichiro Suzuki kat You Tube . Tengok dia punya hit , pitching , throwing , semuanya la . Smart gile . Teringat softbol . Rindu gila nak main softbol . Kenangan dengan budakII nie . Hm :'( Nak share sikit pasal softbol Poli Nilai tahun nie . Aku rindu sangat nak main softbol . Setiap kali ktorg nak start warm up , sebolehII nak pasang lagu . Tengah main pon nak pasang lagu . Nak tawu lagu ape ? Lagu bara bara bere bere tu haa . Tah ape best sangat . Tapi kalau da start pasang lagu tu , masa tengah warm up tu la ade yang dok menari kat tengah padang tu . Haha . Biasenya yang akan menari , Bella , Kak Ika , Kak Aini , tapi biasenya semua menari gak :D

Dan aku still ingat waktu tengah training petang tetiba hujan . Abg wan pon suruh la ktorg training dalam gelanggang squash . Aku , Bella , Kak Aini , Benot , Kaka ngan Nadia dalam satu gelanggang tu , ktorg kene baling bola tenis then tangkap . Abg wan ajar lain , ktorg buat lain . Da la dalam gelanggang tu lantainya licin . Kemain lagi buat slide bagai . Haha . Lepas tu bila Abg wan datang tengok ktorg , dia geleng kepala je tengok ktorg da menyimpang dari apa yang dia ajar . Haha . Perkara paling wajib setiap kali nak tutup latihan setiap hari . Abg wan mesti suruh ktorg duduk jauhII dan dia akan suruh ktorg tangkap bola yang dia baling . Masa tu berebutII budak laki ngan perempuan tangkap bola . Sampaikan bola yang da ade dalam glove org lain pon boleh ade org curi . Bayangkan , nak balik cepat punye pasal . Bola dalam glove org lain pon diambiknya . Haha .

Pernah jugak , Abg wan pesan , sebelum dia datang ktorg semua mesti da siap warm up dan da start throwing catching . Masa tu semua budak perempuan nak mengelat punye pasal , taknak kene lari satu padang kononnya . Ktorg pon jalan jelah pusing diamond pastu agakII nampak kereta Abg wan nak masok poly ktorg pon lari . Punya lama ktorg jalan pusing tu . Da macam tawaf pon ade . LastII ktorg pon da penat , ktorg berhenti pastu makan . Sekali ktorg dapat tawu Abg wan datang tengahari sebab kereta rosak . Ktorg gelak je sbb banyak kali ktorg pusing diamond tu . Haha . Dan setiap tahun , dorg kata mesti akan sambut birthday punye . Macam tahun lepas ktorg sambut birthday Kak ika kat Pusat Sukan . Masa tu buat bbq then function .

Tahun nie plak ktorg sambut birthday Nadia dan merekaII yang lahir pada bulan 3 seperti Nazihah , Najwa , Ombak , Kak Aini kat UPSI , Perak (homestay ktorg) . Masa tu dorg plan nak belikan kek then nak baling tepung . Tapi tepung cancel plak . Pastu sape tah yang buat ramuan air . Then malam tu lepas dinner , acahII la kononnya Abg wan nak jumpa sebab ade hal nak bincang lagi , padahal before makan malam tu , Abg wan da jumpe ktorg da sebenarnya . Tapi konon jlah nak jumpe lagi sebab ade hal kan . Pastu Kak Aini plak kononnya sebagai wakil dari Abg wan untuk sampaikan ape yang Abg wan pesan . Lepas Kak Aini cakap tu , ktorg reramai nyanyi lagu Happy Birthday kat Nadia . Siap potong kek semua , ktorg pon simbah la Nadia dengan air campuran tadi . Kak aini ngan Najwa pon kene gak :D Zihah ngn Ombak awalII da masok bilek . Pandai dorg cekelat .

Kalau ikutkan memang banyak kenangan . Tapi nak ingat satuII tu kene ade kawan gak tolong ingatkan . Sebab bila da kumpul reramai , baru la dorg akan mengulit kenangan balek . Hee . K nie ade serba sedikit ulasan dari pengurus ktorg En Idi yang diupdate kat facebook .









 Dan nie pulak komenII dorg lepas game softbol da habes . Aku yang dok baca komenII dorg kat facebook gelakII je :D





P/s : Thanks for all the memorize that we're create together :) - Softbol team PNS 2013


No comments:

Post a Comment