Wednesday, December 3, 2014

Family first


Siblings, kau gaduh la teruk macam mana pon end up nya pasti akan gelak ketawa. Tak bertegur satu hari sebab gaduh pon, esoknya bertegur balek macam takde pape berlaku. Gaduh la teruk cemane sekali pon, kalau salah sorg mintak tolong, pasti akan dibantu. Itu lah dia kuasa siblings, darah daging kau sendiri berbanding dengan someone yang anggap kau kawan tapi bila mintak tolong macam² alasan dibagi, bile terasa or gaduh sikit, sampai ke sudah tarik muka and terasa hati. Beza nya darah daging dan orang luar. Hargailah keluarga kita selagi mereka masih ada dan utamakan lah keluarga dalam segala benda kerana disaat kau jatuh, mereka lah org pertama yang berada dibelakang kau dan menolak serta memberi semangat kepada kau untuk kau bangkit dari putus asa. Dan disaat tiada siapa yang nak dengar luahan hati kau dan kau hanya cakap "ngah, boleh tak dengar luahan aku kejap, aku tak tawu nak cte kat sape", then she let her ear just to hear your story. That's a magic of siblings and family :) Tak rugi pon utamakan keluarga dalam segala hal, sebab mereka memang darah daging kau and insyaallah ada ganjarannya :)

No comments:

Post a Comment