Thursday, September 27, 2012

Kejohanan Netball MSP 2012

Salam :) Lama tak update blog . Nak kata rindu boleh tahan la . Nak kata busy . Memang pon . Tu narnye reason da lama tak update blog . Hee . Tp ada pembaca ke blog aku nie ? Tak nampak bayang pon . Haha . Gurau je . Em okay , tajuk atas tu Kejohanan Netball MSP 2012 . Dua minggu yang sudah , Politeknik Nilai jadi tuan rumah untuk kejohanan tu . Of course la banyak Poli turun sini kan disebabkan event nie .

Tak silap aku la kan , dalam 22 buah Poli gak la yang join kejohanan MSP nie . Dan dorg stay kat asrama blok aku , iaitu asrama Cengal . Aku pelik betol la , tah ape yang dorg buat kat atas pon aku tak tawu . MacamII bunyi aku dengar . Yang pasti bunyi tu macam dorg alihkan katil semua la . Untung nya dorang kan , sbb dorang orang pertama yang duduk kat tingkat atas asrama Cengal nie . Haha .

Asrama Cengal nie kan baru dibukak sem nie , dan yang digunakan hanya aras bawah saje . Aras atas tak berusik lagi . So dorang la yang merasmikan nya dahulu . Hee . Dalam event nie aku jadi sukarelawan . Takde la suka dan rela sangat kan . Tapi disebabkan aku AJK Pusat Sukan , so aku memang relaII kan jelah diri join event nie . Haha . Tugas aku merekod markah dorang . Haaa .

So , kalau da selama 3 hari aku duk merekod markah dorang tu , mesti la aku da tengok macamII aksi dan macamII orang yang aku da jumpa . Semuanya ada kelebihanII yang tersendiri . Ada yang terbang , ada yang terkangII , ada yang hulur je tangan ke atas , tawuII bola da ada dalam tangan . Haa . Macam tu pon ada taw . Dasyat betol . Haha . Yang pastinya semuanya hebatII belaka .

Dan ada la jugak aku usha beberapa orang pemain yang agakII unik dimata aku . Hee . Antaranya Centre Poli Sandakan . Centre dan GD Polisas . GS dan GD Puo . Haa , banyak lagi la . Haha . Dorang nie unik sebab muka dan kelebihan dorang masa bermain tu . Tapi kan yang aku nak sangat berkenalan dengan nie haa , Centre Poli Sandakan . Hee . Comel orang nya . Sabah bhaaa ! Haha :p

Disebabkan hari ketiga tu hari last game Poli Sandakan (PSS) , aku pon mintak la jasa baik junior aku untuk mintakkan nombor fon , umur , dan nama fb awek tu . Hee . Ada gaya macam nak ngorat awek tak? Haha . Aku bukan les okay . Just nak berkawan je . Masa junior tu pergi kat dia . Aku plak g menyorok kat belakang junior lain . Malu la katakan . Hee . Dan masa aku ushaII tu la awek tu datang kat aku .

Aku kenalkan diri dan dia kenalkan nama dia . Ktorg bersalaman , then aku tanya la umur dia bape , nak no fon dan nama fb . Then dia suruh teka umur dia . Aku cakap umur dia 19 . Then dia kata dia kakak . Aku pon cakap la , 20 . Pastu dia geleng . Dia kata umur dia 23 . Pergh ! 23 kowt . Serious dia nampak muda macam umur 19 . Haha . Pape pon dia memang sporting dan peramah .

Last day nye plak , aku mintak nak bergambar ngan dia . Sebagai kenang-kenangan orang kata . Comel kowt dia tuh . Bila mesej ngan dia , kdgII rasa macam nak cakap sabah pon ada . Sbb loghat dia pekat sangat . Tapi comel . Aku tak tawu kenapa , tapi bila aku kenal dia , aku rasa macam aku da start suka dan sayang kat dia . Baru kenal tapi da le cerita semua cerita kat dia . Nampak macam serasi kan ?

Bila kenal ngan dia , aku rasa macam aku ada kakak . Macam aku nak disayangi oleh seorang kakak . Wah , ayat jiwang . Haha . K la , jom layan gambar . Kemain panjang lak entry kali nie . Hee .

Poli Nilai (Kuning) & Poli Sandakan (Biru)
Dalam dewan untuk perasmian MSP
Dalam DKU
Perbincangan antara sukarelawan
Majlis penutup
Majlis penutup
Kenalkan nie Kak Lilee . Awek Centre Poli Sandakan tu . Hee . Comel kan? :)

1 comment: