Tuesday, September 4, 2012

Kertas kerja yang direject

Baru sekarang aku rasa macam mana penatnya bila kertas kerja asik kene reject je . Huh . Menyirap , sentap , naik angin . MacamII la . Tapi nak wat camne . Sabar jelah . Makin nak cepat siap kertas kerja tu makin banyak masalah yang timbul . Format nie salah , format tu salah . Sudahnya tak tawu nak ikut yang mana satu . FeningII -__-

Minggu nie dan 2 minggu akan datang memang minggu yang pack buat aku . Minggu nie ada sambutan kemerdekaan , ada buat macamII game . Then sabtu nie ada perasmian Politeknik Nilai . So , memang kene join la kan . Sebab menteri besar nak datang . Minggu depan plak ada MSP (Majlis Sukan Politeknik) untuk game Bola Jaring .

Untuk pertama kalinya Poli Nilai jadi tuan rumah untuk MSP since da dapat Poli baru nie kan . Hee . So memang nanti budakII bola jaring dari seluruh Politeknik datang sini la . Yang sibuknya aku tu , bukan sebab aku main game tu . Tp busy sebab aku AJK Pusat Sukan . So , memang khidmat kami amat diperlukan . Hee . Selain tu , le dapat sijil . Kowt la . Hahar .

Minggu lagi satu plak nak buat lawatan ke Northport dan Tamadam . Tu hari Jumaat . Tu pon kalau kertas kerja dapat settlekan dan dorg masih terima . So confirm la gi sana . Lau tak , memang kene carik company lain la untuk buat lawatan nie . Da la bende nie markah untuk ktorg . FeningII -__-

Sabtu plak , group aku kene buat lawatan ke company logistics . So aku pilih company tempat ayah aku kerja . Senang la sikit kan . Hee . Memang da confirm , tinggal nak send email je sebagai bukti black and white . Lau takde pape , maybe ayah aku yang akan bawak ktorg sepanjang lawatan tu . So , get ready dengan segala ilmu sebelum ayah tanya . Hahar .

7 comments:

  1. hi TEARE. saya terbaca tulisan TEARE tentang mengapa TEARE menukar politeknik. Tulisannya menarik. Saya baru memohon untuk masuk politeknik dan sudah berhajat untuk masuk politeknik psp. Cumanya sekarang ini saya terfikir bagaimana jika saya ditempat kan di politeknik lain dan bagaimana cara untuk menukar politeknik lain. Bila perlu buat permohonan untuk menukar politeknik? adakah selepas mendaftar masuk politeknik yang telah ditawarkan atau sebelum mendaftar? Apa sebab yang formal untuk diberikan pada pihak politeknik? Boleh cuba jelaskan di ruangan komen ini? Terimakasih :)

    ReplyDelete
  2. ouh hai, baiklah sy akan explain cmne sy le bertukar poli. act mase sy nak tukar tu, sy survey dulu mane2 poli yg ade kos macam sy. contohnya kos sy nie logistics and supply chain. then sy tgk kos sy cume ade kat poli nilai, psp and kuantan. kebetulan yg plg dkt dgn sy ialah poli nilai. jd sy decide nk pegi sana. jd sy pon call KPT utk pertukaran politeknik. dia akan tanye, kos awk ada tak kt tmpt yg awk nk tukar tu. kalau betol ade, so dia akan tukar. dalam mase 3 hari check sistem blek then print surat yg da tukar tu.
    sy tk pasti sama ada awk akan dapat atau tk tukar poli tersebut. sbb kebetulan poli nilai mase tu kekurangan pelajar. sbb tu dia terima mane2 pelajar yg nak masuk ke tempat mereka.
    kalau awk nk tukar poli, lg2 kalau awk belom masok, better awk call KPT terus dan mohon pertukaran. sy tak pasti sama ada masih sama cara pertukaran atau da bertukar. so cuba2 la dan semoga berjaya. thanks :)

    ReplyDelete
  3. ohh. ok. thanks. by the way, awak sweet la :D

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum. .
    saya ad call Kpt untuk membuat pertukaran poli ,
    mmg boleh . . nnt die ad mnx no.ic kita , lalu dia akan update ke system dan tunggu hari yg die suro cek . .
    sama cara mcm 2 tak waktu awk tukar ??

    ReplyDelete
  5. salam. . saya nak tanye kalau yang dah mendftar pastu bru nk membuat ptukaran mcm mne yee. . saya nk tukar ke poli yg lebih dekat dengan tmpat tgal. . brpe lme mse diambil. ye. .

    ReplyDelete
  6. to bahtiyar :

    saya punye cara lebih kurg cam awak. tp KPT akan tanye poli yg saya nak tukar tu ade tak kos sy . kalau ade, baru boleh tukar :)

    to coklat :

    kalau awak nak tukar ke poly yg dekat ngan tmpt tinggal. awal kene berhubung dgn PA awak. tanye mereka bagaimana nak tukar poli . sbb kalau procedure tukar poli lepas da daftar masuk sy tidak pasti , sbb ia agak detail. terima kasih :)

    ReplyDelete