Wednesday, October 10, 2012

Hari terbuka PNS

Sabtu lepas 6/10 Politeknik Nilai ade wat hari terbuka . Kire aktiviti asrama gak la . Dari pagi sampai la ke malam . Pagi sukaneka . Tengahari forum bersama RTM . Petang senamrobik dan acara futsal bersama RTM . Malam ceramah tentang Penghayatan Sains didalam Al-Quran bersama Prof Madya Dr Mohd Arip bin Kasmo . Satu hari lak tuh aktivitinya . Memang penat .

Lepas forum bersama rtm tu , ade persembahan artis dari Aweera Mojo . Aku tak kenal sangat dia tuh . So takde la excited sangat kan . Lau Dato' Siti yang wat persembahan baru aku excited . Haha . Yang paling best senam robik bersama rtm . First time kowt aku join senam robik . Sebab selalunya senam robik yang dibuat oleh kamsis aku takkan join . Just duduk and tgk orang buat senam robik -__- #Hampeh Teare

Tapi kali nie , aku pon join dorang buat senam robik . BerpeluhII . Tapi memang best . Sebab lagu dia kene ngan senaman yang dibuat . Tak rugi join . Malam plak ceramah dengan Prof Arip . Yang nie , kalau korg pergi ceramah dia . Mesti korang akan beristighfar banyak kali . Memang terdapat buktiII sains didalam Al-Quran . Cume kite tak pernah kaji dan hayati bende tu .

Bak kata Prof , "Orang yang berilmu apabila dia menghayati Al-Quran". Memang betol pon . Sesape yang dapat hayati maksudII didalam Al-Quran , mesti dorang tawu ape maksud nya dan kaitan ngan kehidupan kite . Dan baru aku tawu , baby yang lahir dari usia dia 6 bulan dan ke atas , dia boleh hidup . Tetapi baby yang dari usia 6 bulan dan kebawah , dia tak le hidup . Carik lah kat seluruh dunia . Takkan pernah jumpa .

Ceramah Prof tu memang best . Tapi sayang . Masa tak mengizinkan untuk ktorg tawu lebih banyak lagi . Beliau jugak ade bagi link blog dia . Tp bile aku bukak , da lame da dia tak update . Tp setakat utk isi ilmu boleh la pergi kat blog dia . Nie dia . Em , k la , da tak tawu nak cita apa . Hee . Loghat kedah plak . Jum layan gambar ! :)


Girls Part 2
Girls Part 2
Girls Part 2
Keluarga Dip Logistics :) *semua gila kamera haha*
Venue : Padang
Game : Panjang pendek
Tengok depa tengah susun barangII depa kasi panjang . Sape nye group yang paling panjang , depa yang menang . *longhat kedah sat. hee*
Game : Panjang pendek
Cer tengok . MacamII bende dorg gune sbb nak kasi panjang . Stokin , hp , duet , tali kasut , kasut , tali hp . MacamII . *Fening sbb bau stokin. haha* -__-
Game : Panjang pendek
Nie dak Part 1. Sanggup baring sebab nak kasi lagi panjang. Hahar. Merepek.
Game : Panjang pendek
BarangII yang dorg gunekan.
Game : Panjang pendek
Boys Part 2
Boys Part 2
Game : Panjang pendek
Game : Panjang pendek
Game : Blocking
Game : Blocking
Boys Part 2 dalam game panjang pendek
Game : Panjang pendek
Game : Panjang pendek
Tali bersambung dengan kaki sbb nak kasi lagi panjang. Haha.
Game : Panjang pendek
Sampai ada yang baringII . MacamII .
Game : Panjang pendek
Game : Bola gelung
Game : Bola gelung
Game : Tarik tali
Game : Tarik tali
And the last picture. Me , Teare :)

No comments:

Post a Comment