Friday, September 2, 2016

Cerita pendek - Azmi oh Azmi

"Dik, kalau kau kerja Ayamas lagi, selalu ada je kau bawak balik makanan untuk ibu. Kadang kau beli kepak la ape la. Ade je. Sekarang kau dah tak kerja situ, takde pon belikan ibu pape. Ibu nie teringin sangat nak makan tongkeng ayam".

Adik senyap. Dia buat tak tawu je.
Tak lama lepas tu dia keluar. Mama dalam toilet. Then tetibe dengar ada orang kat dapur, bile mama panggil tak nyahut. Bila mama kuar tengok ada tongkeng atas meja. 2 tongkeng, 2 pedal. Mama tengok azmi nya da keluar balik.

Terharu aku bila dapat tawu azmi buat camtu. Even dia cuma belikan 2 je. Tapi sekurang² nya dia tunaikan hasrat mama. Sweet gak adik aku nie even degil ya amat😂😂. Sape tak sayang adik weh. Sayang mmg sayang. Tapi degil and suka mengenyeh. Tu yang geram tu.
Dan malam tadi gak angah ckp, 'long, aku rasa seminggu nie aku tak nampak muka adik langsung'. Haah memang betul pon, pagi sebelum ktorg bangun dia da g keje. Lepas tu ktorg balik malam, dia plak dok kuar lepak ngan kawan² dia sampai tengah malam. Time tu ktorg plak da tdow. Hm. Even duduk serumah tapi tak jumpa langsung 😔.

No comments:

Post a Comment